Categorieën
Afleveringen

Proef 16: Gezichtsverzorging

Waarom kozen we voor gezichtsverzorging? Of we het nu willen of niet, onze uiterlijke vertoning speelt een rol in hoe mensen ons benaderen.

Een belangrijk deel van dat uiterlijk is de huid. Meer specifiek, de huid op je gezicht.

Waar vrouwen traditioneel gezien altijd druk ervaarden om jong te blijven, zien we dit ook toenemen bij mannen.

Omdat onze huid ons grootste orgaan is, gaan we het vandaag hebben over how to look fab, aka you gotta look good to feel good. #TreatYoSelf

Luister naar de aflevering over gezichtsverzorging waarin we alle voor- en nadelen uitgebreid bespreken:

Nuttige Links over Gezichtsverzorging

De verschillende huidtypes. Droog, gemengd en vettig.

Wetenschappelijk verantwoord je gelaat verzorgen.

Waarom moet je je gezicht reinigen, jij viezerik?

Scrubben hoeft niet altijd.

Scan makkelijk ingrediënten met de Yuka app

Wat is jojoba olie?

Voor diegenen die echt diep willen duiken raadt onze luisteraar Ines (en wij ook) de reddit thread van Skincareaddiction aan. 

Die Korean skincare routine waar we het over hadden tijdens de aflevering.

De vele gevaren van de zonnebank:

De 3 grootste misverstanden (zonnebank)
  1. Zonnebanken zijn een veilig alternatief voor zonnen.FOUT! Zonnebanken geven UV-licht met een straling gelijk aan een UV-index 12 (indien zij in orde zijn met de wetgeving. Slechts 11 % is effectief in orde). Dat is vele keren hoger dan de UV-index van de zon in België die meestal onder de 6 ligt.
  2. De zonnebank bereidt je huid voor op de vakantie. FOUT! Uit een studie in opdracht van Stichting tegen Kanker blijkt dat de meeste mensen denken dat ‘voorbruinen’ onder de zonnebank gelijk staat aan minder snel verbranden in de zon. Niets is minder waar. Zonnebankbruin geeft slechts een bescherming die overeenkomt met 2-4 SPF (beschermingsfactor). Verwaarloosbaar dus. Erger nog: de huidschade door de zonnebank kan later huidkanker veroorzaken.
  3. Je hebt een zonnebank nodig om vitamine D te produceren.FOUT! Vitamine D is essentieel voor een goede gezondheid. Maar je hebt geen zonnebank nodig om ze aan te maken. Een kwartier tot een half uur per dag buiten zonnen is meestal voldoende. Spreek met uw arts voor u vitamine D supplementen gebruikt.

Wist je trouwens al dat je ons kan steunen op verschillende manieren?

Gezichtsverzorging promotionele afbeelding voor Proefperiode