Categorieën
Afleveringen

Special: Onderzoek Naar Minder Werken ft. Franne Mullens van Welgemeend Podcast

Luister hieronder naar deze special met Franne Mullens van de Welgemeend Podcast, waar we dieper duiken in de verkorte werkweek, en meer specifiek hoe deze door vrouwen wordt ervaren:

Shownotes – Franne Mullens Welgemeend Podcast

Onze vorige proef ging over minder werken. En wij durven al nekeer zot te doen, en meer te werken door jullie een interview in verband met het maandelijkse thema aan te bieden.

Wij hebben Franne Mullens te gast. Fanne Doctoreert aan de VUB en onderzoekt de impact van een kortere werkweek op het dagelijkse leven van de mens. Zij onderzoekt onder andere wat een verkorte werkweek doet bij vrouwenorganisatie Femma.

Franne heeft zelf een podcast, de Welgemeend Podcast waar ze met experten over diverse domeinen over werk, en vooral minder werken, spreekt.

Zij is dus de perfecte kandidate om af te toetsen wat onderzoek omtrent de kortere werkweek net aantoont, of die impact hetzelfde is bij mannen en vrouwen, of wij wel juist zijn om het concept zo toe te juichen EN heel misschien nuanceren we wel en behandelen we interessante zijsporen. Daarvoor zal je moeten luisteren.

http://welwerk.be

Werk is geen oplossing (boek Marguerite van den Berg)

Franne Mullens van de Welgemeend Podcast

In conclusie, wist je trouwens al dat je ons kan steunen op verschillende manieren?